Executive MBA studenten bezoeken Academy of Management congres

In augustus van dit jaar bezocht een groep Executive MBA studenten het jaarlijkse congres van de Academy of Management in Noord-Amerika. Het congres vond dit jaar plaats in Chicago. Een bezoek aan dit congres is een vast onderdeel van de Executive MBA omdat het een goed overzicht geeft van de laatste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfskunde en managementwetenschappen.

Snijvlak van theorie en praktijk
De ontwikkeling van de deelnemers in onze Executive MBA vindt plaats op het snijvlak van theorie en praktijk. De praktijk van de deelnemer is voortdurend het uitgangspunt, de theorie is daarbij ondersteunend. Reflecteren en onderzoeken waar je persoonlijke kracht ligt, is de basis. Bij het congres komt deze combinatie heel mooi terug.

Reflectie
Tijdens het congres is er iedere dag een reflectiebijeenkomst met de groep. Daar proberen we de enorme hoeveelheid theorie die er die dag op ons af is gekomen te duiden en te vertalen naar onze eigen praktijk. Juist door stil te staan bij deze koppeling, doen de deelnemers waardevolle inzichten op die ze direct kunnen toepassen op hun eigen praktijk of die zij kunnen gebruiken bij het schrijven hun master thesis.

Ruimte voor ontspanning
Natuurlijk is er tijdens zo’n studiereis ook ruimte voor ontspanning. De stad Chicago biedt volop mogelijkheden om buiten het congres van vrije tijd te genieten. Zo werd er ’s avonds gezamenlijk gegeten en hebben we een baseball wedstrijd van de Chicago Cubs bezocht, een ultieme gelegenheid om de Amerikaanse cultuur op te snuiven.

 

Wat is het jaarlijkse Academy of Management congres?

  • 5-daags congres
  • ieder jaar een andere locatie in Noord-Amerika
  • 78e editie in 2018
  • 2110 lezingen, symposia en postersessies
  • gemiddeld aantal bezoekers: 10.000
  • 24 thema’s. waaronder strategisch management, sociaal beleid, non-profit, management theorie, carrièreontwikkeling, onderzoeksmethoden, management consulting en ondernemerschap

Gepubliceerd: 14 september 2018

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.