Executive MBA studenten bezoeken Academy of Management congres in Boston

Op donderdag 8 augustus vertrok een groep Executive MBA deelnemers naar Boston om het jaarlijkse congres van de Academy of Management bij te wonen. MBA student Wim Eilander doet verslag van de reis.

Tijdens het congres worden gedurende vijf dagen worden alle recente onderzoeken op het gebied van management van over de gehele wereld gepresenteerd. Workshops, papersessies en symposia gegeven door autoriteiten als Henri Mintzberg, Robert E. Quinn, Kim S. Cameron en Michael Beer. Je kunt deze autoriteiten en vele anderen horen spreken en met hen en andere collega’s van gedachten wisselen. Meer dan 2200 sessies en activiteiten maken het mogelijk om een individueel en inspirerend programma samen te stellen dat is afgestemd op persoonlijke leerdoelen en interesses, maar dit zorgt soms ook voor keuzestress.

Het centrale thema van het congres was dit jaar “The Inclusive Organisation”. Onderwerpen als commitment, respect, identiteit, imago, higher purpose en empowering leadership droegen er aan bij om dit begrip beter te begrijpen.

Na ons ingeschreven te hebben op vrijdagmorgen en het volgen van onze eerste workshop, vertrokken we naar Johnson Controls voor een bedrijfsbezoek. Zeer bevlogen en betrokken medewerkers gaven een bedrijfspresentatie en een demonstratie, waarbij een brand werd geblust met behulp van een sprinklerinstallatie.

Op zaterdag en zondag hebben we voornamelijk workshops en symposia gevolgd en op maandag en dinsdag veel papersessies, waarbij vier verschillende auteurs hun papers over een gezamenlijk onderwerp presenteerden. Bij bijna alle activiteiten was er veel interactie met het publiek en dat zorgde voor inzichten en inspiratie.

We hebben het congres afgesloten door samen met de groep te reflecteren op de inhoud en met elkaar te delen wat we hebben geleerd en wat we meenemen in onze dagelijkse praktijk.

Naast het congres was er ruimte om de stad Boston te ontdekken. De gezamenlijke activiteiten als het bezoek aan een baseballwedstrijd, het lopen van de Freedom trail, dineren bij het oudste restaurant van Amerika en de Duck Tour, waren niet alleen gezellig maar hebben ook onze onderlinge band versterkt.

Over de Executive MBA
De Executive MBA van TSM Business School bevat een unieke combinatie van leiderschapsontwikkeling, bedrijfskundige verdieping en academische vaardigheden. Met de opgedane kennis en nieuwe inzichten ga je direct – dus al gedurende de opleiding – aan de slag in de praktijk: op jouw afdeling, in jouw organisatie. Lees meer over de Executive MBA

Gepubliceerd: 30 augustus 2019

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.