Rick te Lintelo - TSM

De Leergang Bedrijfskunde van Rick te Lintelo

Gepubliceerd: 28 juni 2021

“Het is een jaar echt knallen, maar het is het meer dan waard.”

Rick te Lintelo startte met de leergang toen hij bij Berghof Membranes werkte als sales director. Tijdens de opleiding switchte hij van baan en startte hij als sales director bij NX Filtration. In die rol is hij samen met een team van sales managers en engineers verantwoordelijk voor het realiseren van de commerciële doelstellingen en het verder laten groeien van de onderneming. Hij rondde de Leergang Bedrijfskunde af in 2020.

Logische keuze

Rick studeerde chemische technologie. Bedrijfskunde kwam daarbij niet aan de orde. Rick vertelt: “Steeds vaker merkte ik, dat ik vanuit mijn positie binnen het MT behoefte had om de keuzes die moesten worden gemaakt op strategisch en bedrijfskundig vlak beter te onderbouwen. Ik zocht naar handvatten die mijn keuzes meer structuur konden geven. Doordat in de Leergang Bedrijfskunde al die facetten aan de orde komen, binnen een compacte periode van een jaar, leek dit de juiste en logische keuze voor mij.”

Verbinding is essentieel

De keuze voor de Leergang Bedrijfskunde pakte goed uit voor Rick: “Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat ik nu theoretische, bedrijfskundige kaders kan gebruiken binnen mijn eigen werkomgeving. Alles wat je leert is meteen toepasbaar. Door de opleiding doordenk en onderbouw ik mijn eigen keuzes nu beter én heb ik meer begrip voor de keuzes die het bedrijf maakt.

Als ik terugdenk aan de opleiding, is ‘verbinding’ een woord dat bij me opkomt en dan op verschillende manieren geïnterpreteerd. Ik benaderde de leergang tamelijk solistisch, maar juist de verbinding tussen de deelnemers bleek een heel belangrijk aspect en dat was voor mij een leermoment op zichzelf. Het woord verbinding is óók van toepassing op de manier waarop de modules op elkaar aansloten. Alle facetten kwamen uiteindelijk samen in de module Innovatie & Ondernemerschap.”

Persoonlijk leiderschap als rode draad

De opleiding had voor Rick, behalve het grote belang van de groepsdynamiek, nóg een verrassing in petto. Rick: “Naast het grote belang van de groepsdynamiek heeft mij de module Persoonlijk Leiderschap verrast.” Deze module loopt als rode draad door de leergang loopt. Rick vertelt verder over de meerwaarde van hiervan: “Ik wilde vooral deelnemen aan de Leergang vanwege de bedrijfskundige modules, maar juist de vele inzichten die ik heb opgedaan vanuit de coaching, de 360 graden groepsopdrachten en de buitenopdrachten hebben mij veel gebracht. Ik zou iemand die overweegt de leergang te gaan doen, dit dan ook zeker aanbevelen. Het is wel een jaar echt knallen, maar dat is het meer dan waard!”

Rick te Lintelo - TSM

Over Rick te Lintelo

Rick is 48 jaar en woont in Enschede. Getrouwd met Jorieke, 2 dochters van 13 en 15 jaar. In 1999 rondde hij de opleiding Chemische Technologie aan de Saxion Hogeschool in Enschede af. Hij werkt als sales director bij NX Filtration. Zijn passie is Formule 1, zijn motto ‘Hope is not a strategy’ en zijn inspiratiebronnen zijn Tony Robbins en Simon Sinek.

Over de Leergang Bedrijfskunde

De Leergang Bedrijfskunde is een compacte eenjarige opleiding waarin je je bedrijfskundige kennis en vaardigheden verdiept. Tegelijkertijd werk je aan je persoonlijke leiderschap. Na afronding van de opleiding ontvang je een Post-hbo diploma Bedrijfskunde.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.