Gouden Koets - Art & Inspiration Club - TSM

De Gouden Koets, Omgaan met een beladen verleden

Gepubliceerd: 2 september 2021

Art & Inspiration event op 16 september in Amsterdam

Op 16 september aanstaande vindt het derde Art & Inspration event van het seizoen 2020/2021 plaats, ditmaal rondom de tentoonstelling  ‘De Gouden Koets’ in het Amsterdam Museum. De Stichting Art & Ispiration Club heeft dan exclusieve toegang tot deze tentoonstelling en gaat in gesprek met conservator Annemarie de Wildt. ‘De koets biedt de mogelijkheid om zóveel verhalen te vertellen. Het hoogst actuele debat over wat te doen met beladen erfgoed kun je aan de hand van deze koets voeren – niet in abstracto, maar concreet, met dit controversiële object.’  In de tweede helft van het programma wordt het verhaal van De Gouden Koets verbonden met leiderschap.

Leiderschap in het omgaan met culturele sensitiviteit

Het is niet moeilijk om de Gouden Koets als een exponent te zien van actuele en beladen thema’s die niet alleen spelen in de samenleving maar ook in onze werkverbanden. Met name als die gerelateerd zijn aan onderwerpen als het slavernijverleden, koloniale uitbuiting, diversiteit, genderidentiteit, bestuurlijke elite en maatschappelijke ongelijkheid, zijn er geen gemakkelijke oplossingen voorhanden. Welk leiderschap is hier nodig om de dialoog te kunnen blijven voeren en respectvol naar passende oplossingen te zoeken?

Deze vragen staan centraal in het Art & Inspiration event van 16 september aanstaande, waarin we samenwerken met vijf studenten van de Vrije Universiteit met een grote diversiteit aan culturele achtergrond.

Voor wie

Het event wordt georganiseerd voor en door de leden van de Art & Inspiration Club. Wil je het event graag bijwonen en/of wil je lid worden van de Club? Neem dan contact op met José Prins via jose.prins@artinspirationclub.nl 

Kunst en leiderschap

De Stichting Art & Inspiration Club bestaat al enige jaren en heeft als doel inspirerende en leerzame ervaringen te bieden op het gebied van kunst en leiderschap. Leden ontmoeten elkaar elk kwartaal om hun persoonlijk leiderschap op een vernieuwende, onconventionele wijze te ontwikkelen. Meer informatie over het programma van 16 september en de Club vind je op de website van Stichting Art & Inspiration Club.

TSM Business School ondersteunt de Stichting Art & Inspiration Club

Een platform als dit, waar vernieuwing in leiderschap wordt aangeboden, sluit nauw aan bij de doelstelling van TSM Business School: een leeromgeving creëren voor leiders waar onderzoek, business know-how, innovatie en leiderschap samenkomen ten dienste van een duurzame ontwikkeling van mens en organisatie in de wereld van nu.

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.