Roelof KleinJan rondde onlangs de Executive MBA bij TSM Business School af. Vrij snel daarna nam hij landbouwmachinefabriek Evers Agro over, waar hij nu algemeen directeur is.

De Executive MBA van Roelof KleinJan

Roelof KleinJan rondde in 2017 de Executive MBA bij TSM Business School af. Vrij snel daarna nam hij landbouwmachinefabriek Evers Agro over, waar hij nu algemeen directeur is. Hij geeft leiding aan het MT en bewaakt de voortgang op vier ontwikkelgebieden in de organisatie: productie, engineering/product management, managementinformatie en sales. Daarbij zoekt hij continu de balans tussen structuur en cultuur, waarbij groei en veranderende omstandigheden deze balans regelmatig verstoren. Kortom, de enige constante is verandering en deze dynamiek bevalt hem prima.

Veel verschillende uitdagingen

In zijn werk komt Roelof verschillende uitdagingen tegen, op het gebied van producteigenschappen, productie, engineering en het maken van keuzes. “De grootste en tegelijkertijd de leukste uitdaging is wel het goed omgaan met alle betrokkenen, zoals opdrachtgevers, wederverkopers en jezelf. Mensen die telkens weer spontaan, authentiek, soms voorspelbaar maar vaker nog op onverwachte wijze reageren. Daarbij ga ik graag de uitdaging aan om de waan van de dag binnen het spoor van de lange termijn te houden.”

In het omgaan met de verschillende betrokkenen komt hetgeen Roelof geleerd heeft tijdens de Executive MBA goed van pas. Vooral aan het vak Management van Zelf heeft hij veel gehad. Hij is rustiger, bedachtzamer en meer evenwichtig geworden en is gaan inzien dat als je waar mogelijk mensen meer op hun sterke kanten inzet, dat dat voor alle betrokkenen plezierig is.

“Als ik terugdenk aan de Executive MBA komen er drie woorden in me op: verdieping, verdere professionalisering en grenzen verleggen.”

Zo snel mogelijk beginnen

Het was al jarenlang een wens van Roelof om de Executive MBA te volgen en zijn kennis en inzichten te verdiepen en verbreden. “Achteraf gezien had ik beter jaren eerder aan deze opleiding kunnen beginnen, want dan had ik er nu al veel langer plezier van.” Zijn advies aan mensen die overwegen om een Executive MBA te doen is dan om er zo snel mogelijk mee te beginnen.

“Er zullen ongetwijfeld een heel aantal redenen zijn om jouw start van de Executive MBA uit te stellen, maar des te eerder je begint, des te eerder je kunt genieten van bagage van de Executive MBA. De redenen en excuses, die je er nu van weerhouden om te starten met de Executive MBA, kun je tijdens en na de studie absoluut veel beter aan.”

Over Roelof KleinJan

Roelof KleinJan is 56 en woont in Wierden. Sinds 2017 is hij eigenaar en algemeen directeur van landbouwmachinefabriek Evers Agro. Daarnaast werkt hij als Consulting Partner bij Kader, bureau voor kwaliteitszorg. Zijn passie is ondernemen en strategisch schakelen. Hij luister graag naar J.S. Bach en zijn favoriete boek is Don Camillo. Zijn motto: “Pijn is tijdelijk, opgeven is voor altijd.” Roelof haalt zijn inspiratie uit positiviteit, liefde en plezier.

Over de Executive MBA

De Executive MBA van TSM Business School bevat een unieke combinatie van leiderschapsontwikkeling, bedrijfskundige verdieping en academische vaardigheden. Met de opgedane kennis en nieuwe inzichten ga je direct – dus al gedurende de opleiding – aan de slag in de praktijk: op jouw afdeling, in jouw organisatie. Lees meer over de Executive MBA

Gepubliceerd: 30 november 2020

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.