Center for Leadership Development

Krachtige leiders zijn bepalend voor de richting en het succes van een organisatie. Ze combineren kennis, meningen en gevoelens. Ze kennen zichzelf in relatie tot de ander en de steeds veranderende omgeving. Ze blijven hun leiderschap steeds opnieuw uitvinden.

Center for Leadership Development

Leiderschap, dat doe je altijd in relatie tot anderen. Het vraagt (zelf)kennis, het vermogen om te reflecteren, een eigen koers kunnen bepalen en de verantwoordelijkheid hiervoor te nemen. Het Center for Leadership Development helpt jou om de leider te zijn die je wilt zijn.

Het Center for Leadership Development biedt verschillende vormen van coaching:

Wil je meer weten over een van deze coachingsvormen? Je leest er alles over in de brochure.

Een leven lang leren

Tijdens je hele professionele loopbaan kun je bij het Center for Leadership Development terecht voor zaken die jou verder brengen in jouw leiderschap, zoals bijvoorbeeld het vergroten van je persoonlijke effectiviteit, sparren over thema’s die jou bezig houden of coaching op bedrijfskundige vraagstukken. We bieden jou een leven lang leren op het gebied van leiderschap. Op maat en op een praktische en resultaatgerichte manier.

De juiste coach voor jou

Het Center for Leadership Development heeft coaches in haar netwerk die jou verder kunnen helpen in je leiderschapsontwikkeling.

Elk traject is uniek en de vorm, inhoud en aanpak worden door de coach toegespitst op jouw behoefte.

Individuele coaching

  • Vergroot je persoonlijke effectiviteit
  • Spreken met impact
  • Geef je carrière een boost
  • Leiderschap pitstop

Individuele coaching

Vergroot je persoonlijke effectiviteit
Soms hapert er wat in je samenwerking met anderen, lijkt jouw communicatiestijl averechts te werken, vallen resultaten tegen, krijg je mensen niet mee, etc. Allemaal onderwerpen die horen bij het werken met mensen in een professionele omgeving. Wie je ook bent en op welk niveau dan ook, er is vaak winst te behalen in het vergroten van jouw persoonlijke effectiviteit. Denk aan onderwerpen zoals: bouwen aan zelfvertrouwen, ontwikkelen van veerkracht, doorbreken van gedragspatronen, loslaten van perfectionisme, timemanagement, omgaan met emoties, etc. Besluit het aan te pakken en ga aan het werk met een coach.

Spreken met impact
Ontwikkel een groter zelfvertrouwen en vooral plezier in het spreken voor welk publiek dan ook. Leer wat je kan doen om toehoorders makkelijker te activeren. Om met ze in gesprek te gaan en om open te kunnen reageren op dingen die in het moment gebeuren. Leer je mimiek, gebaren, stem, houding en podium zo te gebruiken dat zij passen bij jouw omgeving en ondersteunend zijn aan de inhoud van je verhaal. Wees bewust van je eigen valkuilen en leer hoe je deze kunt transformeren. Gun jezelf de tijd en ruimte om te oefenen met een expert.

Geef je carrière een boost
Het overkomt ons allemaal wel eens. Even niet weten of je wel op juiste plek zit en de juiste dingen aan het doen bent. Zin en uitdaging ontbreken. Je wilt meer dan anderen om jou heen. Misschien is er veel of juist te weinig gedoe. Als je weet dat verandering nodig is maar niet weet hoe dit aan te pakken, dan kan coaching een eerste goede stap zijn. Een loopbaancoach biedt begeleiding, ondersteuning en creativiteit en kan je helpen om jouw toekomst opnieuw in te richten.

Leiderschap pitstop
Leren over leiderschap doe je niet in je eentje. Daarom is het van belang om met zekere regelmaat reflectietijd te organiseren met iemand die je op vakkundige wijze een spiegel voorhoudt. Iemand die belangeloos luistert en je kritische vragen stelt. Een gesprekspartner die je durft te confronteren en je voorbij eigen blinde vlekken en aannames laat kijken. Andere perspectieven laat zien en mogelijke oplossingen met je verkent. Geef jouw leiderschapsontwikkeling regelmatig een onderhoudsbeurt zodat jij die krachtige leider blijft.

Meer weten? Vraag hier de brochure aan

Executive coaching

De zaag scherp houden op je eigen leiderschap binnen de zakelijke context. Hoe zorg je ervoor dat je blijft leren?

Boardroom coaching

Soms is het lastig om ontwikkeling op boardroom niveau bespreekbaar te maken. Ego’s en onduidelijke belangen spelen mee. Als het gaat om lastige onderwerpen of transitievraagstukken dan kan het helpen om een externe coach in te zetten. Een coach die het gesprek kan faciliteren, een beweging kan creëren en daarmee de board verder kan helpen. Iemand die kan analyseren wat de veranderkundige opgave zou kunnen zijn. En moeten bovendien alle neuzen dezelfde kant op of voldoet een gezamenlijk beeld? Wat staat je als directieteam(lid) te doen? Wat moet anders om zaken waar te maken?

Meer weten? Vraag hier de brochure aan

Boardroom coaching

De directie wil wel maar ‘er is iets wat maar steeds niet lukt’.

Hoe creëer je als board een positieve beweging die dit doorbreekt?

Team coaching

  • Team effectiviteit
  • Leiding geven aan multiculturele teams
  • Intervisie

Teamcoaching

Team effectiviteit
Leidinggeven aan teams vraagt kennis en vaardigheden omtrent het effectief laten functioneren en ontwikkelen van teams. Leer hoe je op een waarderende manier je eigen team kunt beschouwen en aansturen. Hoe principes uit de groepsdynamica en teamontwikkeling zich uiten en in zekere mate voorspelbaar zijn. Welke krachten zitten er in je team en laat je je teamleden optimaal tot bloei komen? Hoe bouw je van je team een (h)echt team. Welke patronen zie je en welk leiderschap wordt gevraagd? Neem geen genoegen met een team die niet matig presteert. Laat een coach met je meekijken en je helpen.

Leiding geven aan multiculturele teams
Als teamleider helpt het je om bewust te zijn van de significante rol die cultuur speelt bij de samenwerking met internationale collega’s in teams (of groepen klanten en andere stakeholders). Je krijgt inzicht in je eigen culturele programmering en leert hoe dit je eigen gedrag en perceptie beïnvloedt en dat van anderen. Je leert culturele verschillen op interactieve wijze en aan de hand van Hofstede’s cultuur model begrijpen waardoor jouw (interculturele) communicatie en dat van jouw teamleden effectiever wordt.

Intervisie
Intervisie gaat over elkaar verder helpen conform een methodische aanpak.  Deelnemers leren om op een andere manier te kijken naar eigen werk gerelateerde problemen of dilemma’s.  Het gaat om werkelijk luisteren naar de ander, je eigen oordeel uitstellen en je leren verplaatsen in het referentiekader van de ander. Een intervisiegroep wordt begeleid door een ervaren coach.

Meer weten? Vraag hier de brochure aan

Executive coaching

Sommige leiders hebben uitdagingen nodig om scherp te blijven. Anderen zoeken een kritisch klankbord om ingrijpende beslissingen te toetsen. Of willen zorgen dat ze niet in eigen gedachten gevangen raken maar andere perspectieven en nieuwe mogelijkheden blijven ontdekken. Onze executive coaches zijn gesprekspartners die je steun kunnen bieden in jouw leiderschap.

Meer weten? Vraag hier de brochure aan

Bel mij terug