Center for Leadership Development

Krachtige leiders zijn bepalend voor de richting en het succes van een organisatie. Ze combineren kennis, meningen en gevoelens. Ze kennen zichzelf in relatie tot de ander en de steeds veranderende omgeving. Ze blijven hun leiderschap steeds opnieuw uitvinden.

Center for Leadership Development

Leiderschap, dat doe je altijd in relatie tot anderen. Het vraagt (zelf)kennis, het vermogen om te reflecteren, een eigen koers kunnen bepalen en de verantwoordelijkheid hiervoor te nemen. Het Center for Leadership Development helpt jou om de leider te zijn die je wilt zijn.

Het Center for Leadership Development biedt verschillende vormen van coaching:

Wil je meer weten over een van deze coachingsvormen? Je leest er alles over in de brochure.

Een leven lang leren

Tijdens je hele professionele loopbaan kun je bij het Center for Leadership Development terecht voor zaken die jou verder brengen in jouw leiderschap, zoals bijvoorbeeld het vergroten van je persoonlijke effectiviteit, sparren over thema’s die jou bezig houden of coaching op bedrijfskundige vraagstukken. We bieden jou een leven lang leren op het gebied van leiderschap. Op maat en op een praktische en resultaatgerichte manier.

De juiste coach voor jou

Het Center for Leadership Development heeft coaches in haar netwerk die jou verder kunnen helpen in je leiderschapsontwikkeling.

Elk traject is uniek en de vorm, inhoud en aanpak worden door de coach toegespitst op jouw behoefte.

Executive coaching

Sommige leiders hebben uitdagingen nodig om scherp te blijven. Anderen zoeken een kritisch klankbord om ingrijpende beslissingen te toetsen. Of willen zorgen dat ze niet in eigen gedachten gevangen raken maar andere perspectieven en nieuwe mogelijkheden blijven ontdekken. Onze executive coaches zijn gesprekspartners die je steun kunnen bieden in jouw leiderschap.

Meer weten?
Wil je meer weten over onze executive coachingstrajecten? Neem dan contact op met Astrid Beijer op 06 – 22 127 536 of a.beijer@tsm.nl

Individuele coaching

Vergroot je persoonlijke effectiviteit
Soms hapert er wat in je samenwerking met anderen, lijkt jouw communicatiestijl averechts te werken, vallen resultaten tegen of krijg je mensen niet mee. Allemaal onderwerpen die horen bij het werken met mensen in een professionele omgeving. Wie je ook bent en op welk niveau dan ook, er is vaak winst te behalen in het vergroten van jouw persoonlijke effectiviteit. Denk aan onderwerpen zoals: spreken met impact, delegeren, bouwen aan zelfvertrouwen, doorbreken van gedragspatronen, loslaten van perfectionisme, timemanagement, omgaan met emoties et cetera. Besluit het aan te pakken en ga aan het werk met een coach.

Geef je carrière een boost
Het overkomt ons allemaal wel eens. Even niet weten of je wel op juiste plek zit en de juiste dingen aan het doen bent. Zin en uitdaging ontbreken. Je wilt meer dan anderen om jou heen. Misschien is er veel of juist te weinig gedoe. Als je weet dat verandering nodig is maar niet weet hoe dit aan te pakken, dan kan coaching een eerste goede stap zijn. Een loopbaancoach biedt begeleiding, ondersteuning en creativiteit en kan je helpen om jouw toekomst opnieuw in te richten.

Leiderschap pitstop
Leren over leiderschap doe je niet in je eentje. Daarom is het van belang om met zekere regelmaat reflectietijd te organiseren met iemand die je op vakkundige wijze een spiegel voorhoudt. Iemand die belangeloos luistert en je kritische vragen stelt. Een gesprekspartner die je durft te confronteren en je voorbij eigen blinde vlekken en aannames laat kijken. Andere perspectieven laat zien en mogelijke oplossingen met je verkent. Geef jouw leiderschapsontwikkeling regelmatig een onderhoudsbeurt zodat jij die krachtige leider blijft.

Online 1-op-1 Moedige Gesprekken Oefenen
Je weet precies wanneer er zo’n gesprek in je agenda staat: Waar je tegenop ziet, dat moed vraagt. Theoretische voorbereiding dekt vaak de lading niet. 1-op-1 gesprekken oefenen confronteert je direct met wat wel werkt en wat niet. Zo kun je aan de hand van kritische vragen onderzoeken wat er gebeurt in een gesprek, bij jou en bij de ander. Je ontdekt waar je vast loopt, wat je belemmert en wat jij nodig hebt om ander gedrag in te zetten. En óók wat je gesprekspartner van jou nodig heeft. Je krijgt de mogelijkheid om onbevangen uit te proberen, zodat je ervaart wat je al in de vingers hebt en waar je te winnen hebt. En vooral ook, hoe je dat doet. Niet (alleen) denken, maar leren door doen, ondersteund door theorie over o.a. leiderschap, effectief aanspreken, proces en inhoud.

Lees meer over het online oefenen van een moedig gesprek in de blog van onze coach Ingelise de Jongste.

Veerkracht Coaching
In stressvolle omstandigheden kan je effectiviteit behoorlijk onder druk staan. Waardoor je onbewust teruggrijpt op vertrouwde mechanismen en patronen. Een crisis is daarom, paradoxaal genoeg, juist het moment om te groeien in je leiderschapsontwikkeling.

De vraag is hoe je zo’n situatie voor je kunt laten werken. Hoe vergroot je je veerkracht tegen de stroom in? Hoe maak je je potentieel vrij? In deze vorm van coaching leer je hoe je je groei-mindset aanzet. Als je dat ook onder druk kunt, heb je dubbel profijt. Dat vergroot je veerkracht! Door je drive en interne rust te ervaren, en zaken weer in perspectief te zien, kun je met een gevoel van voldoening verder.

Lees meer over Veerkracht Coaching in de blog van onze coach Jacobien Geuze.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de coachingstrajecten van TSM contact op met Astrid Beijer op 06 – 22 127 536 of a.beijer@tsm.nl

 

Sensemaking

Organisaties worden steeds meer uitgedaagd om zich te verhouden tot een snel veranderde en complexer wordende context. Om antwoorden te ontwikkelen op nieuwe uitdagingen, die een appèl doen op vermogens die vaak haaks staan op de vertrouwde manieren van werken en kijken naar leiderschap, samenwerken en betekenis geven.

Meer en meer blijkt dat de mate waarin leiderschapsteams zelf kunnen dealen met een onvoorspelbare wereld, cruciaal is voor de mate waarin zij in staat zijn om hun organisatie te faciliteren om te excelleren in deze nieuwe werkelijkheid. De vaak collectieve vermogens die hiervoor nodig zijn, worden door Annette Meulmeester en Philippe Bailleur in hun whitepaper geduid als Sensemaking.

Annette Meulmeester en Philippe Bailleur maken als ervaren leiderschaps- en organisatiecoaches onderdeel uit van de faculty van TSM Business School. Als duo begeleiden zij regelmatig leiderschapsteams van onze incompany klanten in het werken rond de vaak adaptieve vraagstukken die op hen afkomen, in het voeren van een generatieve dialoog en daarmee in het ontwikkelen van hun vermogen tot sensemaking.

Vanuit het Center for Leadership Development bieden wij executive teams die zich op dit gebied willen versterken, de mogelijkheid aan om onder de deskundige begeleiding van Annette en Philippe te werken rond dit thema. Ben je geïnteresseerd in een dergelijk traject waarin je met je executive team werkt aan de fundamenten die jou en je organisatie verder helpen om de weg te vinden in een onvoorspelbare wereld? Neem dan contact op met Astrid Beijer op 06 – 22 127 536 of a.beijer@tsm.nl

Boardroom coaching

Boardroom Coaching

Soms is het lastig om ontwikkeling op boardroom niveau bespreekbaar te maken. Ego’s en onduidelijke belangen spelen mee. Als het gaat om lastige onderwerpen of transitievraagstukken dan kan het helpen om een externe coach in te zetten. Een coach die het gesprek kan faciliteren, een beweging kan creëren en daarmee de board verder kan helpen. Iemand die kan analyseren wat de veranderkundige opgave zou kunnen zijn. En moeten bovendien alle neuzen dezelfde kant op of voldoet een gezamenlijk beeld? Wat staat je als directieteam(lid) te doen? Wat moet anders om zaken waar te maken?

Lees meer over Boardroom Coaching in de blog van onze coach Nathalie Vrancken.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de coachingstrajecten van TSM contact op met Astrid Beijer op 06 – 22 127 536 of a.beijer@tsm.nl

 

Teamcoaching

Team Coaching

Team effectiviteit
Leidinggeven aan teams vraagt kennis en vaardigheden omtrent het effectief laten functioneren en ontwikkelen van teams. Leer hoe je op een waarderende manier je eigen team kunt beschouwen en aansturen. Hoe principes uit de groepsdynamica en teamontwikkeling zich uiten en in zekere mate voorspelbaar zijn. Welke krachten zitten er in je team en laat je je teamleden optimaal tot bloei komen? Hoe bouw je van je team een (h)echt team. Welke patronen zie je en welk leiderschap wordt gevraagd? Neem geen genoegen met een team die niet matig presteert. Laat een coach met je meekijken en je helpen.

Leiding geven aan multiculturele teams
Als teamleider helpt het je om bewust te zijn van de significante rol die cultuur speelt bij de samenwerking met internationale collega’s in teams (of groepen klanten en andere stakeholders). Je krijgt inzicht in je eigen culturele programmering en leert hoe dit je eigen gedrag en perceptie beïnvloedt en dat van anderen. Je leert culturele verschillen op interactieve wijze en aan de hand van Hofstede’s cultuur model begrijpen waardoor jouw (interculturele) communicatie en dat van jouw teamleden effectiever wordt.

Leidinggeven aan virtuele teams

Virtueel leidinggeven vereist additionele vaardigheden en competenties van jou en je teamleden: welke? En hoe kan je ze verder ontwikkelen? Hoe zorg je ervoor dat je juist in de virtuele omgeving zichtbaar bent voor jouw team – wat voor leiderschapsstijl is het meest effectief? Je ontdekt ook de kritische succesfactoren voor een succesvol en happy virtueel team – en hoe kun je ze deze kun implementeren.

Lees meer over virtueel leidinggeven in de blog van onze coach Candida Snow.

Intervisie
Intervisie gaat over elkaar verder helpen conform een methodische aanpak.  Deelnemers leren om op een andere manier te kijken naar eigen werk gerelateerde problemen of dilemma’s.  Het gaat om werkelijk luisteren naar de ander, je eigen oordeel uitstellen en je leren verplaatsen in het referentiekader van de ander. Een intervisiegroep wordt begeleid door een ervaren coach.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over de coachingstrajecten van TSM contact op met Astrid Beijer op 06 – 22 127 536 of a.beijer@tsm.nl

Bel mij terug