‘Het belangrijkste instrument waar je invloed op hebt, ben je zelf’ – Karin Heijerman alumna Executive MBA

Karin Heijerman alumna Executive MBA. Karin Heijerman werkt als teammanager bij Mediant, een vooraanstaande zorgorganisatie met meerdere stuurlagen.

Karin Heijerman werkt als teammanager bij Mediant, een vooraanstaande zorgorganisatie met meerdere stuurlagen. Vanuit haar rol is ze zowel betrokken bij projecten als operationele taken en werkt ze veel samen met collega’s. Karin vindt het belangrijk om uitdagingen actief op te zoeken binnen haar werk. Deze uitdagingen vormden de drijfveer voor haar beslissing om de Executive MBA (EMBA) bij TSM Business School te volgen.

De Raad van Bestuur bood Karin de kans om een MBA-studie te volgen. Na zorgvuldige overweging besloot ze de EMBA bij TSM Business School volgen vanwege de unieke onderwijsbenadering en de nadruk op persoonlijk contact en leiderschap. Karin licht toe: “bovendien verwachtte ik dat door de gestructureerde aanpak ik goed betrokken zou blijven, zelfs in de context van de coronapandemie en een gezin.”

Nieuwe perspectieven en inzichten

Tijdens de seminars kwamen nieuwe perspectieven aan het licht, vooral dankzij de diversiteit binnen de groep. De medestudenten kwamen uit verschillende sectoren, zoals de bouw en de zorg. “De diversiteit in de groep stelde me in staat om verder te kijken dan mijn eigen vakgebied en perspectief. Het liet me inzien dat strategie zich niet beperkt tot het product of de dienst die je aanbiedt, maar dat de fundamenten ervan overal toepasbaar zijn, of je nu in de bouw, de zorg, of de detailhandel werkt.”

Ik ben mijn eigen instrument

Een cruciale les die Karin tijdens de opleiding leerde, was dat zijzelf het instrument is dat ze inzet voor opdrachten, veranderingen en gesprekken. Deze bewustwording had een aanzienlijke impact op zowel haar persoonlijke als professionele ontwikkeling.

“De EMBA heeft me geholpen te begrijpen dat de verandering die ik wil zien, begint bij mijn eigen acties en keuzes,” stelt Karin. Deze bewustwording heeft haar aangemoedigd om meer regie te nemen over haar acties en ze te sturen op basis van de situatie.

De waarde van vertragen

Karin kende zichzelf vooral als impulsieve doener, en heeft tijdens de EMBA geleerd te vertragen. “Ik ontdekte dat vertraging mij de ruimte geeft om meer strategisch en holistisch te denken, om een breder perspectief in te nemen en bewust te kiezen welke actie ik onderneem. Hoewel mijn impulsiviteit af en toe nog doorschijnt, zie ik nu wanneer ik te snel handel en de situatie anders moet aanpakken.”

Dankzij de EMBA heeft Karin zich op verschillende vlakken verder ontwikkelt: “De Executive MBA heeft me niet alleen beter toegerust voor mijn professionele rol, maar heeft ook mijn eigen ontwikkeling op persoonlijk en leiderschapsniveau aangedreven. Met de juiste kennis en vaardigheden kan je een krachtige motor zijn voor positieve verandering en impact binnen een organisatie.”

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.