Detmar Roessink over de Executive MBA

“Door meer inzicht te krijgen in mijn eigen ik en de invloed hiervan op anderen ben ik effectiever geworden” 

Detmar Roessink is Plant Manager bij Bolletje in Almelo. In die rol is hij verantwoordelijk voor de fabriek en de mooie producten die uit de Almelose bakkerij komen. Om meer diepgang te geven aan zijn bedrijfskundige kennis koos Detmar voor de Executive MBA, waar hij leerde om vanuit een breder perspectief naar de organisatie te kijken. In 2012 rondde hij de Executive MBA af.

Uitdagingen heeft Detmar voldoende in zijn werk. Corona bijvoorbeeld. “De vraag is enorm gestegen en het kunnen blijven leveren was echt een uitdaging. Daarbij opgeteld nog de moeilijkheid dat er volgens Coronamaatregelen in de fabriek gewerkt moest worden”, legt Detmar uit. De uitdaging voor de toekomst is voor Detmar een tweeledige: “Het toekomstbestendig inrichten van de fabriek is een zeer belangrijk onderdeel. Daarnaast is er het spanningsveld tussen nieuwe ontwikkelingen in de consumentenmarkt en deze zo snel en effectief mogelijk in de fabriek implementeren.”

Diepgang
Detmar koos bewust voor de Executive MBA. “Ik heb een technische achtergrond en heb werktuigbouwkunde gestudeerd. Deze studie heb ik zeer goed kunnen gebruiken tijdens mijn periode bij de Grolsch. Van dichtbij heb ik de bouw en de opstart van de nieuwe brouwerij meegemaakt.” Deze periode leverde hem ook een inzicht op: “ik wilde meer achtergrond in bedrijfskunde. Ik heb toen de leergang Bedrijfskunde gedaan; er ging een wereld voor me open. Ik was toen vastbesloten om na deze leergang verder te gaan met mijn MBA om zodoende meer diepgang te geven aan mijn bedrijfskundige kennis.”

Executive MBA
Verbreding, diepgang en trots zijn voor Detmar de drie sleutelwoorden van de Executive MBA. Hij leerde er over de kracht van de samenhang. “Hoe je vanuit je strategie de verbinding met de mensen maakt om met een betrokken en bevlogen team de gezamenlijke doelen te verwezenlijken. Daarbij heeft het onderdeel Management van Zelf mij erg geholpen. Door meer inzicht te krijgen in mijn eigen ik en de invloed hiervan op anderen ben ik effectiever geworden.” De openheid en de samenwerking waren voor Detmar positieve punten van de Executive MBA. En de docenten hebben hem verrast. “Elk onderdeel was raak en bij alle onderwerpen was er een specialist aan het woord die bindt en boeit.”

Groter geheel
Detmar is dankzij de Executive MBA meer gaan werken vanuit de strategie. “Het is in een productieomgeving lastig om je niet te laten leiden door de hectiek van de dag. Als organisatie heb je ook een breder perspectief. Waar wil je over vijf jaar staan? Alle stappen die je onderneemt moeten bijdragen aan het grotere geheel waar je naar toe wilt.” De plantmanager van Bolletje is enthousiast over de Executive MBA. “Hoewel het best een investering is op diverse vlakken is het dat helemaal waard. Niet twijfelen, maar doen dus.” 

Detmar in het kort
Jaar van afstuderen: 2012,  MBA 48
Huidige functie: Plant Manager Bolletje
Wat is je passie : Ervoor zorgen dat we het morgen beter doen dan vandaag
Favoriete muziek: Zeer divers, van metal tot house
Favoriet boek: De Verborgen Geschiedenis, Donna Tart
Jouw motto: Het lijkt simpel en dat is het ook
Inspiratiebron: Mijn kinderen

Over de Executive MBA
De Executive MBA van TSM Business School bevat een unieke combinatie van leiderschapsontwikkeling, bedrijfskundige verdieping en academische vaardigheden. Met de opgedane kennis en nieuwe inzichten ga je direct – dus al gedurende de opleiding – aan de slag in de praktijk: op jouw afdeling, in jouw organisatie. Lees meer over de Executive MBA

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.