Blended Learning staat voor een combinatie van online en ‘live’ leren. In de Exective MBA passen we deze vorm toe in het vak Proces- en Prestatiemanagement.

Blended Learning binnen de Executive MBA

Sinds oktober 2017 wordt Blended Learning toegepast binnen de module Proces- en Prestatiemanagement van de Executive MBA. De combinatie van colleges en e-learning maken het leren leuker en effectiever.

Hoe gaat Blended Learning in zijn werk?
Blended Learning staat voor een combinatie van online en ‘live’ leren. In de Exective MBA passen we deze vorm toe in het vak Proces- en Prestatiemanagement. De deelnemers bereiden de colleges voor door lessen van een online training te volgen. Deze online lessen bestaan uit video’s, oefeningen en toetsvragen.

De kennis en het inzicht in de stof worden aanzienlijk vergroot omdat modellen, methoden en theorieën voorafgaand aan een college al online zijn behandeld. Daardoor kan er tijdens de colleges meer aandacht worden besteed aan praktijkgerichte oefeningen en beklijft de behandelde stof beter.

Docent Proces- en Prestatiemanagement Gosse Korte: “Tijdens de online lessen wordt de kloof tussen niet-weten en wel-weten gedicht. Tijdens de colleges verkleinen we vervolgens  de kloof tussen weten en doen.”

Leren door doen
Een belangrijk onderdeel van de online lessen is ‘leren door doen’. Tijdens de online lessen krijgen deelnemers direct feedback op de gemaakte oefeningen en toetsvragen. Zo weten ze meteen wat ze goed en fout hebben gedaan en waar ze nog aandacht aan moeten besteden. Zo leren ze sneller en gemakkelijker, en ook nog op een plek en tijd die hen het beste uitkomt.

Executive MBA- deelnemer Els Dubbink omschrijft het als volgt: “Voor de module Proces- en Prestatiemanagement geen stoffig boek met moeilijk lopende zinnen, maar heel verfrissend een online leeromgeving. Ik vond het een hele leuke afwisseling op de boeken en papers.”

Wat Els ook prettig vond aan deze manier van leren is dat het heel interactief is. Door de combinatie van tekst, filmpjes en toetsvragen bleef ze geboeid. “De stukken tekst zijn heel makkelijk leesbaar waardoor je er gemakkelijk doorheen gaat. En ondanks dat sommige filmpjes wel uit de vorige eeuw kwamen, nog steeds heel relevant ;-)! Kortom, e-learning heb ik ervaren als mooie afwisseling op de reguliere manier van leren.”

Over de Executive MBA
De Executive MBA van TSM Business School bevat een unieke combinatie van leiderschapsontwikkeling, bedrijfskundige verdieping en academische vaardigheden. Met de opgedane kennis en nieuwe inzichten ga je direct – dus al gedurende de opleiding – aan de slag in de praktijk: op jouw afdeling, in jouw organisatie. Lees meer over de Executive MBA

Gepubliceerd: 28 februari 2019

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.