Betere gesprekspartners in de maak

Op 10 mei heeft Jos Fleischeuer met trots de post Hbo diploma’s uitgereikt aan twee groepen Bedrijfskunde voor Technisch Professionals. Ze zijn ‘bedrijfskundig onervaren’ binnen gekomen en ik heb ze echt zien groeien in een jaar tijd. Met name zelfverzekerdheid speelt een rol, de één wilde meer gehoord worden in vergaderingen, de ander wilde voor een groep kunnen presenteren. Het lijkt voor een buitenstaander misschien een kleine overwinning, maar deze jonge technici hebben allen grote sprongen gemaakt in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Tijdens de bedrijfskundige modules zoeken docenten vooral de interactie op. Door juist de deelnemers eigen bedrijfscases in te laten brengen, kunnen ze veel van elkaar leren. Ze zien dat bepaalde problemen in bijna elk bedrijf spelen en hebben niet alleen meer begrip voor bepaalde situaties, ze zijn ook instaat om met meerdere oplossingen te komen.

Met veel plezier begeleid ik de bedrijfsopdrachten, want hier komen de verschillende competenties samen. Hoe pak je nou gestructureerd een probleem aan? Zonder meteen naar de oplossing te zoeken. Juist dit stapje ’terug’ leren ze, om tot een gefundeerde strategie of oplossing te komen. Ik krijg toch telkens weer een glimlach als ik zie dat iemand ‘het in zich heeft’ en een goed opgebouwd verslag binnen krijg. De jonge techneuten zijn er nu voor zichzelf uit of ze meer ‘in’ de techniek willen blijven of meer richting managent willen bewegen. En daarnaast wat ik bovenal belangrijk vind: ze zijn betere gesprekspartners geworden voor het management en klanten!

Jos is de afgelopen 5 jaar programma manager bij Bedrijfskunde voor Technisch Professionals geweest. Voorheen beter bekend onder de naam Management voor Jonge Ingenieurs. Jos heeft het ‘stokje’ doorgegeven aan opvolgster Ilse Niesink en blijft aangehaakt op het programma als trainer ‘Commercieel & Klantgericht handelen’ en als begeleider van de bedrijfsopdrachten.

Klik hier voor meer informatie over Bedrijfskunde voor Technisch Professionals?

Gepubliceerd: 6 juli 2016

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.