Improvisatie leidt in de muziek tot een bijzondere vorm van samenwerking. Bij uitstek in de jazz. Improvisatie levert onverwachte en wonderlijke resultaten op.

Art & Inspiration Club: Improvisatie in organisaties

Op 23 september vindt in Amsterdam het eerste Art & Inspiration event van seizoen 2020/2021 plaats. Voor dit event hebben Sergej van Middendorp, Tom Beek, Leo van Veen en Joseph Kessels een avond voorbereid vol jazz, improvisatie en de toepassing hiervan in organisaties.

Jazz en improvisatie

Improvisatie leidt in de muziek tot een bijzondere vorm van samenwerking. Bij uitstek in de jazz. Improvisatie levert onverwachte en wonderlijke resultaten op, die je niet kunt voorspellen. En niet alleen dat is mooi, ook het samenspelen, in the groove komen, levert een geweldig gevoel op. Van buitenaf ziet improvisatie er vanzelfsprekend uit, maar dat is het niet. Improvisatie vraagt durf en vertrouwen, in elkaar en elkaars talent; het vraagt naar elkaar luisteren en elkaar ruimte geven om de ander te kunnen laten excelleren en samen een coole uitvoering neer te zetten. Improvisatie vraagt, hoe gek het ook klinkt, om afspraken vooraf om vloeiend samen te spelen. En dan doet improvisatie verlangen naar meer.

Dat willen we meemaken en meebeleven, samen met doorgewinterde jazzmusici. Zo kunnen we met en van elkaar leren. We willen met hen verkennen of en hoe we de metafoor van jazz improvisatie in organisaties kunnen gebruiken. Zijn de onderliggende basisprincipes herkenbaar en toepasbaar? En zijn we ons eigenlijk bewust van onze eigen, diep verankerde aannames ten aanzien van onze relaties met anderen en de omgeving?

Voor wie, wanneer en waar

Het event is voor en door leden van de Art & Inspiration Club en wordt gehouden op 23 september van 16.30 tot 21.30 uur. Het vindt plaats in de Uilenburgersjoel in Amsterdam, die speciaal voor deze avond wordt omgetoverd tot een Jazzclub.

Lid worden van de Art & Inspiration Club?

De Art & Inspiration Club bestaat al enige jaren en heeft als doel inspirerende en leerzame ervaringen te bieden op het gebied van kunst en leiderschap. Gerenommeerde experts op het gebied van actuele leiderschapsthema’s worden gekoppeld aan toonaangevende kunstenaars, wat indringende ervaringen en nieuwe inzichten oplevert. Leden van de Club ontmoeten elkaar elk kwartaal om hun persoonlijk leiderschap op een vernieuwende, onconventionele wijze te ontwikkelen. Voor meer informatie kijk je op https://artinspirationclub.nl/

Wil je het event graag bijwonen en/of wil je lid worden van de Club, neem dan contact op met José Prins via jose.prins@artinspirationclub.nl

TSM Business School ondersteunt de Art & Inspiration Club

De Art & Inspiration Club, waar vernieuwing in leiderschap wordt aangeboden, sluit nauw aan bij de doelstelling van TSM Business School: een leeromgeving creëren voor leiders waar onderzoek, business know-how, innovatie en leiderschap samenkomen ten dienste van duurzame ontwikkeling in de wereld van nu.

Toen begin dit jaar bekend werd dat de Art & Inspiration Club op zoek was naar organisatorische en zakelijke ondersteuning, heeft TSM aangegeven hier graag een bijdrage aan te willen leveren. In maart is deze samenwerking gerealiseerd door middel van de oprichting van de Stichting Art & Inspiration Club.

Gepubliceerd: 25 augustus 2020

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.