Alumna Ingeborg Brouwer: door de MBA sta ik meer in mijn kracht

Ingeborg Brouwer werkt als project- proces- en omgevingsmanager bij ingenieursbureau Aveco de Bondt. In 2012 rondde zij de Executive MBA van TSM af, als aanvulling op haar opleiding Bouwkunde. We vroegen haar hoe ze terugkijkt op de MBA en hoe het nu met haar is.
Waarom heb je een Executive MBA gedaan?
Na mijn opleiding Bouwkunde aan de TU Delft wilde ik mijn technische kennis graag aanvullen met bedrijfskundige kennis. Ik had het geluk dat het eerste deel van de MBA werd aangeboden als onderdeel van mijn eerste baan, een traineeship PtP (project talent programma) Bouw. Tijdens dit eerste deel ontdekte ik hoe ondernemend ik ben.
Welke drie woorden komen er bij je op als je terugdenkt aan de MBA?

    1. Ondernemerschap
    2. Persoonlijke ontwikkeling
    3. Netwerken

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd tijdens de MBA?
Door de MBA heb ik meer vertrouwen in mijzelf gekregen. Door persoonlijke ontwikkeling en intervisie heb ik mijzelf steeds beter leren kennen. De reflectie tijdens de opdrachten hebben mij getraind om bewust te zijn van waar ik “in het moment” mee bezig ben.
De intervisie groep van Fase 2 komt trouwens nog altijd minstens een keer per jaar bij elkaar.
Wat heeft je verrast tijdens het volgen van de MBA?
Ik heb ontdekt hoe ondernemend en sterk ik ben als ik in mijn kracht sta. Die ondernemendheid bleek uit diverse persoonlijkheidstesten uit Fase 1 en Fase 2. Dat ik in mijn kracht stond bleek uit de hoge waardering van de papers in Fase 2.
Waar werk je en wat doe je in je huidige functie? En waar zit voor jou de uitdaging?
Ik werk bij Aveco de Bondt als project- proces- en omgevingsmanager. Aveco de Bondt is een ingenieursbedrijf dat werkt in opdracht van Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten en bouwondernemingen. Mijn uitdaging zit in zorgen dat ik in mijn kracht sta, met een goede balans tussen werk en privé.
Wat heeft de MBA je gebracht als je kijkt naar waar je nu staat?
De MBA heeft me niet alleen het inzicht in de bedrijfskunde gebracht waar ik naar op zoek was, maar heeft me ook veel zelfkennis opgeleverd.
Wat zie je terug in jouw dagelijks handelen van wat je vanuit de MBA hebt geleerd?
Ik neem veel meer tijd voor reflectie en reflecteer op wat goed gaat en wat beter kan. Ik reflecteer onderweg en zet dan bewust even de radio en telefoon uit. Ook tijdens de 2x per week dat ik ga sporten en ’s avonds voor het slapen ga kom ik door reflectie tot verduidelijking, een andere kijk of nieuwe inzichten.
Hoe maak je zelf ‘de verandering’?
Door mensen om mij heen te stimuleren om in hun kracht staan. Ik vraag regelmatig hoe het met ze gaat en of de werkzaamheden die ze doen ook daadwerkelijk de werkzaamheden zijn waar ze mee bezig willen zijn. Als blijkt dat de werkzaamheden niet aansluiten op de wensen, stel ik open vragen. Ik krijg het compliment van collega’s dat ik ze hiermee inderdaad geholpen heb om te onderzoeken wat ze doen en wat hun kracht is.
Ingeborg in het kort
Jaar van afstuderen: 2012
Huidige functie: Project- proces- en omgevingsmanager.
Passie: Genieten van elk moment met man en kinderen
Favoriete muziek: Afhankelijk van mijn “mood”
Favoriet boek: Eten, bidden en beminnen
Motto: Zelfbewust leven en een inspiratie zijn voor anderen.
Inspiratie: Onverwachte connecties leggen.

Gepubliceerd: 20 april 2017

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.