Informatiebijeenkomst

12 november 2019 in Enschede | 16.00 - 19:00 uur

Inspiratiesessie: De Kunst van Leiderschap

Laat je inspireren tijdens de informatiebijeenkomst op 12 november in Enschede

Ben je je aan het oriënteren op een bedrijfskunde opleiding? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van TSM Business School in Enschede. De middag begint met opleidingspresentaties, waar je uitgebreide informatie ontvangt over onze opleidingen. Bij deze presentaties zijn ook een aantal oud-deelnemers aanwezig die vertellen hoe zij de opleiding ervaren hebben.

Vervolgens geeft leiderschapsdocent Maaike Arends een inspiratiesessie over De Kunst van Leiderschap. Dit geeft je een goed beeld van hoe leiderschapsontwikkeling is verweven in onze opleidingen. Daarnaast is de inspiratiesessie dé manier om te ervaren hoe het is om bij TSM Business School in de collegebanken te zitten.

Inspiratiesessie: De Kunst van Leiderschap

Als leidinggevende beschik je over een heel scala aan middelen om mensen te sturen, motiveren en stimuleren richting een gezamenlijk doel. Denk aan beoordelingscycli, resultaatgerichte afspraken of outputsturing. Helaas worden deze middelen in de hectiek van alledag vaak een doel op zich: “We hebben afgesproken dat we beoordelingsgesprekken houden volgens een vaste procedure dus daar houd ik me dan maar aan.”

Op het moment dat je een middel op deze manier inzet, haal je de ´ziel´ uit het instrument en boet je in aan impact. Het helpt om voorbij de middelen te kijken naar hoe het werkt tussen mensen. Waardoor komen mensen in beweging? Wat maakt dat ze hun competenties inzetten ten dienste van het geheel? En waarom weten mensen rationeel wel wat te doen, maar lijken ze niet altijd in staat zich ernaar te gedragen?

Inzichten vanuit de sociale psychologie kunnen je helpen om effectiever te zijn in jouw gedrag als leider. Dat alleen is echter niet genoeg. Maaike Arends laat je tijdens dit proefcollege zien dat de kunst van leiderschap begint bij het open willen kijken naar jezelf: wie ben ik, hoe acteer ik in relatie tot anderen en waarom doe ik dit op deze manier?

Programma:

15:45 - 16:00 Ontvangst
16:00 - 16:15 Welkom door programmadirecteur Sander Harperink
16:15 - 17:00 Opleidingspresentaties
17:00 - 17:15 Pauze
17:15 - 18:15 De Kunst van Leiderschap, inspiratiesessie door leiderschapsdocent Maaike Arends
18.15 - 19.00 Borrel en gelegenheid om vragen te stellen

Bel mij terug