Bedrijfskunde voor Young Professionals

Als Young Professional met een specialistische opleiding heb je een belangrijke rol binnen je organisatie. Je eigen vakgebied ken je door en door, maar om je goed tot de rest van de organisatie te kunnen verhouden, is het belangrijk dat je begrijpt hoe organisaties werken. Hoe worden beslissingen genomen? Welke processen spelen er en hoe heb jij daar invloed op?

Wordt enkel aangeboden als InCompany traject

Startdatum: 4 november 2024
Duur: 5 maanden
Investering: € 5.250
Studielast: 4 uur per week (incl. colleges)
Diploma: Post-HBO certificaat
Download de brochure Aanmelden proefcollege

Waarom deze opleiding?

  • Jouw dagelijkse werkpraktijk staat centraal;
  • Kleine groepen met veel interactie;
  • Geleerde direct toepassen in je eigen praktijk;
  • Erkend Post-hbo certficaat.

Ontwikkel je bedrijfskundige kennis én persoonlijke vaardigheden

Bedrijfskunde voor Young Professionals is ontwikkeld voor jonge ambitieuze professionals die met een bredere blik naar hun organisatie en zichzelf willen kijken. In een compact programma van 5 maanden ontwikkel je zowel je bedrijfskundige kennis (en hoe dit wordt toegepast in je organisatie) als je persoonlijke vaardigheden als Young Professional. Je wordt je bewust van je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Zo krijg je meer inzicht in jouw rol als professional en vergoot je je zichtbaarheid binnen je organisatie.

Het programma is ervaringsgericht: jouw dagelijkse werkpraktijk staat centraal. De verschillende werkvormen scheppen ruimte voor reflectie en actie. Zo ga je het geleerde direct toe te passen in je eigen praktijk. De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

1.      Introductie in de bedrijfskunde;

2.      Persoonlijke effectiviteit;

3.      En een praktijkopdracht.

Meer weten?

Download vrijblijvend de brochure voor meer informatie over Bedrijfskunde voor Young Professionals

Het programma

De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

1.      Bedrijfskundige modules

Om je als professional te kunnen verhouden tot de rest van de organisatie, is het cruciaal om inzicht te krijgen in de verschillende processen binnen je organisatie. Hiervoor is een solide bedrijfskundige basis essentieel. Het programma start met de belangrijkste disciplines binnen de bedrijfskunde:

  • Strategisch Management
  • Financieel Management
  • Organisatie Management
  • Innovatie- en verandermanagement

2.      Persoonlijke effectiviteit

Als je succesvol binnen een organisatie wilt werken, is het belangrijk om naast vakinhoudelijke en bedrijfskundige kennis ook meer inzicht te verkrijgen in je eigen gedrag en je impact op anderen. We dagen je uit om na te denken en beter te leren begrijpen waarom je soms reageert zoals je reageert op voor jou spannende werk­ situaties. Als je weet wat jou drijft en als je je bewust bent van wat jouw valkuilen zijn, geeft je dat instrumenten in handen om jouw persoonlijke effectiviteit in het werk te vergroten. Tijdens de opleiding ontwikkel je de persoonlijke vaardigheden die je nodig hebt om toekomstbestendig én stevig in je schoenen te staan als Young Professional.

3.      Praktijkopdracht

In de opleiding koppel je alle theorie aan jouw praktijk en eigen ervaringen. Met andere woorden: wat je leert kun je direct vertalen en toepassen op jouw afdeling, in jouw organisatie. De verschillende onderwerpen die worden behandeld komen samen in een praktijkopdracht: samen met je leidinggevende en de docent van TSM Business School formuleer je een vraagstuk en daar ga je een adviesrapport voor je organisatie over schrijven. Dankzij de opdracht leer je de kennis die je hebt opgedaan tijdens de opleiding toe te passen in de praktijk. Tegelijkertijd leer je je organisatie beter kennen en werk je aan jouw impact op de organisatie. Doordat je als ‘consultant’ binnen je eigen organisatie te werk gaat en je vervolgens een goed onderbouwd advies kunt geven, heeft je organisatie er direct baat bij.

Door de combinatie van deze drie onderdelen krijg je een breed beeld van bedrijfskundige processen en breng je het geleerde direct in de praktijk. Daarnaast leer je hoe je je zichtbaarheid kunt vergroten en invloed uitoefent op een manier die bij je past.

Voor wie?

Bedrijfskunde voor Young Professionals is ontwikkeld voor jonge ambitieuze professionals die met een bredere blik naar hun organisatie en zichzelf willen kijken. Eén van de unieke karakters van deze opleiding is dat je met meerdere ‘gelijkgestemden’ van verschillende organisaties en sectoren een groep vormt. Jullie spreken elkaars taal en herkennen elkaars uitdagingen waardoor het theoretische kader gemakkelijk naar de praktijk te vertalen is. Bij de toelating zullen wij dan ook samen kijken hoe je matcht met de doelgroep zodat de leerervaring zo optimaal mogelijk is.

Om een dynamische en actieve deelnemersgroep te waarborgen, hanteert TSM Business School de volgende toelatingseisen:

  • HBO werk­ en denkniveau
  • Minimaal 1 jaar werkervaring

De leerreis van Kyra Meijer

Kyra koos voor Bedrijfskunde voor Young Professionals om de veranderende wereld in de zorgsector op gebied van leiderschap het hoofd te bieden. “Vooral generieke elementen was dus heel geschikt voor mij, en zo ben ik bij de opleiding Bedrijfskunde voor Young Professionals van TSM terechtgekomen, ook omdat mijn manager bij TSM een Executive MBA volgde en heel tevreden was over de lesstof en begeleiding.”

Als belangrijke meerwaarde van de opleiding noemt Kyra, naast vakken als financieel management en strategie & organisatie, de interactie met deelnemers uit andere beroepsgroepen. “Financieel management vond ik heel interessant en ook best taai als je er zoals ik niet direct mee te maken hebt. Maar in mijn studiegroepje zaten twee mensen van ABN Amro en die stelden hele goede vragen aan mij. Wat staat hier? Wat betekenen deze cijfers volgens jou? Ik heb niet alleen veel van de docenten geleerd, maar ook van mijn studiegenoten.”


Lees hier verder

De leerreis van Robert Kroeze

Robert Kroeze is werkzaam bij BLW Visser in Enschede. Als Sales Engineer bedenkt en verkoopt hij oplossingen op het gebied van procesoptimalisatie aan klanten in de industriële sector in Nederland. Robert was op zoek naar een opleiding met een brede oriëntatie op het gebied van bedrijfskunde. Met zijn technische achtergrond was Bedrijfskunde voor Young Professionals de juiste keuze.

Terugdenkend aan Bedrijfskunde voor Young Professionals staan voor Robert de volgende woorden centraal: breed georiënteerd, eindopdracht en persoonlijk leerdoel. De opleiding heeft hem getriggerd om na te denken over waarom hij iets op een bepaalde manier doet en of het beter kan.

“Uit bestaande denkpatronen stappen en de geleerde tools gebruiken in de dagelijkse gang van zaken is een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd tijdens de opleiding. Vaak draaien we op routine en denken dan; we doen dit al jaren lang op deze manier dus waarom zouden we daarvan afwijken?”


Lees hier verder

De leerreis van Karima Adema

Als plaatsvervangend wijkteamleider bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch houdt Karima toezicht op het onderhoud van de openbare ruimte, de dagelijkse aansturing van de buitendienst. Samen met de wijkteamleider, de wijkregisseur en de wijkmanager adviseert ze over mogelijkheden in de openbare ruimte en begeleidt ze bewonersinitiatieven in de uitvoering.

Karima koos voor Bedrijfskunde voor Young Professionals om haar blik op de organisatie te verbreden. Dat is volgens haar meer dan gelukt. “Mijn dagelijkse handelen is veranderd door de opleiding. In de module klantgericht handelen wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de zogenaamde vraag achter de vraag. Wat wil een klant precies?


Lees hier verder

Kom naar ons proefcollege

Ben je enthousiast geworden over Bedrijfskunde voor Young Professionals en wil je ervaren hoe het is om bij TSM te studeren? Kom dan naar een van onze proefcolleges om kennis te maken! Tijdens het proefcollege heb je de mogelijkheid om vragen te stellen aan oud deelnemers en docenten én maak je kennis met mogelijke mede studenten.

Docenten

Locatie

De opleiding Bedrijfskunde voor Young Professionals vindt plaats in het U-park hotel op de campus van Universiteit Twente, waar de levendigheid van de UT overgaat in de rust van de natuur. Een fijne locatie, met het stadsleven van Hengelo en Enschede op een paar minuten afstand.

Op het uitgestrekte terrein van Universiteit Twente strijden natuur en wetenschap om voorrang. Her en der zie je studenten, professoren en bezoekers ergens naar op weg, of als groepje zittend in het gras ontspannen. Voor jou, als deelnemer, is hier een wereld te ontdekken.

Vijf tips die jou kunnen helpen bij het overtuigen van je werkgever!

We krijgen regelmatig mensen aan de telefoon, op gesprek of bij een proefcollege die ervoor zichzelf al wel uit zijn; ze willen beginnen met een opleiding van TSM. De opleiding is te combineren met het werk en, met wat aanpassingen in de planning, ook met de privésituatie. Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Geïnteresseerd? Neem een optie!

Ben je geinteresseerd in de opleiding en wil je zeker zijn van een plaats tijdens de volgende editie? Neem alvast een optie!

Veel gestelde vragen

Wat is de duur van de opleiding?

5 maanden, met 4 tweedaagse seminars

Welke benodigde vooropleiding heb je nodig?

Je hebt minimaal een  HBO vooropleiding en minimaal 1 jaar werkervaring.

Welk diploma behaal je?

Je ontvangt een post-hbo certificaat.

Voor wie is Bedrijfskunde voor Young Professionals?

Bedrijfskunde voor Young Professionals is ontwikkeld voor jonge ambitieuze professionals die met een bredere blik naar hun organisatie en zichzelf willen kijken. Eén van de unieke karakters van deze opleiding is dat je met meerdere ‘gelijkgestemden’ van verschillende organisaties en sectoren een groep vormt. Jullie spreken elkaars taal en herkennen elkaars uitdagingen waardoor het theoretische kader gemakkelijk naar de praktijk te vertalen is. Bij de toelating zullen wij dan ook samen kijken hoe je matcht met de doelgroep zodat de leerervaring zo optimaal mogelijk is.

Wat is de studiebelasting?

4 uur per week (incl. colleges)

Wat zijn de financieringsmogelijkheden?

Je hebt de opleiding gevonden die past bij jouw leerdoelen en ambities. Maar hoe financier je deze? Daarvoor zijn verschillende manieren. Je werkgever kan een rol spelen, maar er zijn ook interessante wettelijke regelingen waar je zelf gebruik van kunt maken. We zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Je werkgever investeert

Het volgen van een opleiding is zowel voor jou als je werkgever interessant en levert voor beide voordelen op. Je werkgever profiteert direct van de nieuwe kennis en vaardigheden die je opdoet en meeneemt naar de organisatie. Werkgevers zien het als goede investering en zijn vaak bereid (een deel van) de kosten voor hun rekening te nemen. De kosten die je werkgever maakt, kan hij als bedrijfskosten in mindering brengen op het resultaat.

Maar hoe krijg je akkoord van je werkgever en waardoor is die bereid te investeren? We hebben vijf tips voor jou op een rijtje gezet.

Je investeert je zelf

Wanneer je zelf (een deel van) je opleiding financiert, zijn er verschillende mogelijkheden en regelingen waar je gebruik van kan maken.

a. Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Wanneer jij bij ons de Executive MBA volgt, heb je tot je 56ste de mogelijkheid het Levenlanglerenkrediet (LLL) aan te vragen via DUO. Met deze lening kan je een bedrag van maximaal € 21.679,92 lenen voor de Executive MBA. Deze lening dien je na afronding in maximaal 24 maanden via een gunstige regeling terug te betalen. Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen.

b. Bankleningen

Veel opleidingen zijn gericht op een volgende stap in jouw carrière. Daarom bieden veel banken specifieke leningen aan voor studies of bieden ze de mogelijkheid bestaande kredieten of hypotheken uit te breiden.

c. Belastingvoordeel

TSM Business School staat geregistreerd in het CRKBO Register Instellingen. Dit betekent dat onze opleidingen zijn vrijgesteld van btw.

Ben je ondernemer of zzp’er? Dan mag je de studiekosten aftrekken van je winst.

d. Betalen in termijnen

Tot slot bieden we je de mogelijkheid om de betaling van je opleiding te spreiden over meerdere termijnen, maximaal 4.  Hierin denken we graag met je mee: neem contact op onze studieadviseurs om de mogelijkheden te bespreken via 053-2404040 of studieadvies@tsm.nl

Vragen?

Heb je vragen over de financieringsmogelijkheden voor een opleiding? Neem dan contact op met Studieadvies. Dit kan via Whatsapp, bellen naar 053-2404040 of stuur een e-mail naar studieadvies@tsm.nl.

Plan een vrijblijvend studieadviesgesprek

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.