Heeft u vragen? Bel ons op 053 240 4000

Bedrijfskunde voor Technisch Professionals

Grip op je werk en je carrière

Bedrijfskunde voor Technisch Professionals: een opleiding voor vakspecialisten die zowel hun bedrijfskundige kennis als hun managementvaardigheden willen ontwikkelen. Met deze opleiding verbreed je je bedrijfskundige inzicht én vergroot je je persoonlijke vaardigheden.

Niveau
Post HBO (certificaat)
Duur
14 avonden verdeeld over 6 maanden
Startdatum en locatie
14 mei 2018 (Leusden), 26 november 2018 (Leusden)
Investering
€5.250,- (vrijgesteld van BTW)
Proefcollege
9 april 2018 (Leusden), 18 juni 2018 (Leusden), 8 oktober 2018 (Leusden)

Meer weten?
Vraag de brochure aan!

Persoonlijk Studieadvies

Neem contact op met onze studieadviseurs:

Nick van Hannen en Charlotte Spanjaard

053-240 40 40
studieadvies@tsm.nl

Introductie

Bedrijfskunde voor Technisch Professionals is een compacte opleiding waarin je zowel je bedrijfskundige kennis als je persoonlijke vaardigheden ontwikkelt. De lessen zijn in de avond, waardoor het goed te combineren is met een fulltime baan. Het programma duurt zes maanden.

Praktijkgericht

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met een bedrijfsopdracht. De opdracht formuleer je samen met je leidinggevende en de docent van TSM Business School. Onze docenten zijn actief in zowel het onderwijs als het bedrijfsleven, waardoor zij theorie en praktijk optimaal met elkaar kunnen verbinden.

Tijdens de opleiding werk je nauw samen met de andere deelnemers in de groep. Jullie spreken elkaars taal en begrijpen elkaars uitdagingen, waardoor je de theorie makkelijker naar je eigen praktijk kunt vertalen.

Persoonlijke ontwikkeling

Het unieke van Bedrijfskunde voor Technisch Professionals is dat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert effectiever communiceren en maakt kennis met de basisprincipes van leidinggeven: motiveren, delegeren en inspireren. Je eigen leerdoelen vormen tijdens de opleiding het uitgangspunt.

Wat levert Bedrijfskunde voor Technisch Professionals jou op?

 • Bedrijfskundige inzichten én persoonlijke groei
 • Bewustwording eigen gedrag en de invloed op anderen
 • Leiderschapsvaardigheden: motiveren, delegeren en inspireren
 • Effectieve communicatievaardigheden
 • Ervaring met het schrijven van adviesrapporten
 • Uitbreiding van je netwerk
 • Nieuwe carrièremogelijkheden
 • Post HBO certificaat van Stichting Post HBO

Toelatingseisen

Ben je een technisch professional met HBO werk- en denkniveau en minimaal 1 jaar werkervaring? Wil je je persoonlijke vaardigheden en bedrijfskundige kennis ontwikkelen en heb je de ambitie om door te groeien naar een leidinggevende functie? Dan is Bedrijfskunde voor Technisch Professionals de opleiding voor jou.

Heb je geen HBO opleiding afgerond maar heb je wel een aantal jaren werkervaring op HBO niveau? Dan ben je ook van harte welkom.

Programma

Bedrijfskunde voor Technisch Professionals bestaat uit een persoonlijk ontwikkelingstraject, vier bedrijfskundige modules en een bedrijfsopdracht. De opleiding duurt 6 maanden. De studiebelasting is ongeveer 185 uur.

Persoonlijke ontwikkeling

 • Persoonlijk ontwikkelplan
 • Persoonlijk leiderschap
 • Effectieve communicatie
 • Presenteren met impact
 • Interculturele bewustwording

Bedrijfskundige modules

 • Strategisch – en Organisatiemanagement
 • Projectmanagement 2.0
 • Financieel Management
 • Commercieel en klantgericht handelen

Wil je meer weten over de inhoud van de modules? Download dan de brochure.

Praktische informatie

De opleiding Bedrijfskunde voor Technisch Professionals duurt in totaal 6 maanden en omvat 14 bijeenkomsten. De bijeenkomsten duren 3,5 uur en vinden meestal plaats op maandagavond. Per bijeenkomst ben je gemiddeld 4 uur kwijt aan zelfstudie. De bedrijfsopdracht heeft een studiebelasting van circa 80 uur.

Locatie

Landgoed de Heiligenberg, Heiligenbergerweg 1 in Leusden

Start

2x per jaar, in mei en november

Investering

€ 5.250,- (vrijgesteld van BTW), inclusief arrangementskosten, exclusief literatuur (ca. € 150,-) en een ontwikkelassessment (€ 195,- exclusief BTW)

Proefcolleges

Wil je ervaren wat een opleidingsprogramma van TSM Business School inhoudt? Kom dan naar één van onze proefcolleges. Eén van onze kerndocenten geeft een college over een onderwerp uit de opleiding Bedrijfskunde voor Technisch Professionals. Uiteraard geven we je die avond graag een studieadvies op maat.

Programma

 • 18.45 – 19.00 uur: Ontvangst
 • 19.00 – 21.30 uur: Presentatie TSM Business School en proefcollege over een thema uit de opleiding
 • 21.30 – 22.00 uur: Borrel en gelegenheid tot nabespreken

Datum, locatie, onderwerp

Het eerstvolgende proefcollege vindt plaats op 9 april 2018 in Leusden. Dit proefcollege wordt gegeven door Jos Fleischeuer, docent Strategische Marketing.

Over het proefcollege: ‘Klanten willen geen producten kopen!’

Zakelijke klanten kopen niet omdat zij producten of diensten willen hebben. Klanten kopen omdat zij geholpen willen worden. En dat helpen kan op tal van verschillende manieren. Maar om hier achter te komen is het wel handig om enig commercieel gevoel te ontwikkelen en klantgericht te zijn. Maar wat is klantgerichtheid precies voor een technisch professional? En hoe kun je het bevorderen bij jezelf en collega’s? Jos Fleischeuer laat in het proefcollege zien waarom klantgericht gedrag voor een technisch professional belangrijk is en hoe je hiermee in een technische organisatie het verschil kunt maken bij klanten.

Aanmelden

Als je voldoet aan de toelatingseisen kan je je aanmelden voor het programma. Dat doe je door het aanmeldingsformulier, samen met je CV en een kopie van je diploma in te sturen.

Voor meer informatie of vragen kan je contact opnemen met
Nick van Hannen
088 489 8044
n.vanhannen@tsm.nl

Download hier je aanmeldformulier

Meer weten? Download hier direct de brochure

Krachtige leiders zijn bepalend voor de richting en het succes van een organisatie. Ze combineren kennis, meningen en gevoelens. Ze kennen zichzelf in relatie tot de ander en de steeds veranderende omgeving. Ze blijven hun leiderschap steeds opnieuw uitvinden. Bij TSM leiden we deze leiders op. Vanuit hun eigen kracht. Zodat ze voor én achter de schermen de richting kunnen aangeven.

TSM Business School

True Leadership