SuperMasterClass 2019

Toekomstwaardig ondernemen
Hoe zorg je dat je er toe doet?

SuperMasterClass 2019

15 mei 2019, Green Village Nieuwegein

Als organisaties goed werken kunnen ze een grote toegevoegde waarde hebben. Niet alleen voor de mensen die er werken maar ook voor de samenleving. De kracht van organisaties wordt steeds vaker aangewend om maatschappelijke thema’s en uitdagingen aan te pakken of het hoofd te bieden.

In deze Super Master Class kijken we met Philippe Bailleur naar de krachtige rol die een organisatie in de maatschappij kan spelen en het leiderschap wat daar dan bij hoort. En we laten ons inspireren door de mannen van WakaWaka die vertellen over hoe zij innovatie en verantwoord ondernemen wereldwijd hebben waargemaakt.

Hoe zorgen we in de business dat we goede dingen doen en op de goede manier? Wat doen we als we ‘toekomstwaardig’ willen zijn?

 

Toekomstwaardig ondernemen
Hoe zorg je dat je er toe doet?

In de SuperMasterClass 2019 laat organisatiecoach Philippe Bailleur zien welke krachtige rol een organisatie in maatschappelijke context kan spelen, en hoe jij hier een bijdrage aan kan leveren. Vervolgens vertellen Maurits Groen en Camille van Gestel van WakaWaka hoe zij innovatie en verantwoord ondernemen wereldwijd hebben waargemaakt met hun solar lampen. We sluiten de middag af met een paneldiscussie, waarin je jouw ideeën en uitdagingen op het gebied van toekomstwaardig ondernemen kunt toetsen.

Forces for Good

De voorbije decennia hebben we de kracht van organisaties op heel veel verschillende manieren mogen ervaren. De vooruitgang die onze maatschappij heeft gemaakt is mede dankzij het kracht bundelende vermogen van organisaties. Helaas, dat potentieel werd niet altijd aangewend ten goede van de maatschappij en/of de lange termijn. Nu de impact van de mens op de aarde stilaan duidelijk wordt, opent zich de deur van een nieuw tijdperk. “Elk nadeel heeft zijn voordeel,” zou Johan Cruijff zeggen.

Zou het niet mooi zijn als we meer van die kracht kunnen bundelen richting de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN? En dat is net wat er aan het gebeuren is. Steeds meer organisaties kiezen voor de lange termijn en een positieve bijdrage. Het zijn ‘Forces for Good’. Deze organisaties blijken bijzonder aantrekkelijk te zijn voor medewerkers én consumenten. Hoog tijd dus om te kijken wat die organisaties onderscheidt van organisaties die meer uit zijn op winstbejag en de korte termijn.

Share the Sun

Toegang tot energie is een basisbehoefte. Een noodzaak voor iedereen. Het hebben van licht en stroom betekent toegang tot educatie, communicatie, en tot de mogelijkheid om geld te verdienen. Meer dan een miljard mensen op de wereld hebben geen toegang tot energie. Dit heeft grote gevolgen voor hun sociaaleconomische ontwikkeling.

De zon is de grootste energiebron voor de wereld. Schoon, onuitputtelijk en overal ter wereld beschikbaar. Het is dé oplossing voor iedereen die stroom nodig heeft, maar geen stopcontact in de buurt, of dat nou permanent of tijdelijk is.

WakaWaka zorgt ervoor dat iedereen de energie van de zon kan gebruiken – backpackers, festivalgangers, maar ook vluchtelingen of ondernemers in rurale gebieden. Iedereen kan gebruik maken van solar producenten van dezelfde goede kwaliteit en mooi design. WakaWaka deelt de zon met mensen die zonder elektriciteit leven via verschillen projecten; noodhulp, micro entrepreneurs, onderwijs en meer.

Bel mij terug