Een terugblik op Bedrijfskunde voor Technisch Professionals met Robert Kroeze

Robert Kroeze is werkzaam bij BLW Visser in Enschede. Als Sales Engineer bedenkt en verkoopt hij oplossingen op het gebied van procesoptimalisatie aan klanten in de industriële sector in Nederland. Dat varieert van proces optimalisatie of tools voor hoge treksterkte garens tot temperatuursensoren in de staalindustrie.

Robert was op zoek naar een opleiding met een brede oriëntatie op het gebied van bedrijfskunde. Met zijn technische achtergrond was Bedrijfskunde voor Technisch Professionals de juiste keuze. In juni van dit jaar mocht hij zijn certificaat in ontvangst nemen.

“Op het gebied van communicatie ben ik me bewuster geworden van mijzelf en mijn manier van handelen”

De uitdagingen die Robert in zijn werk tegenkomt zijn divers. “BLW Visser is, en dat klinkt ouderwets, een handelsmaatschappij. Vaak horen we de opmerking dat klanten liever direct contact hebben met de leverancier. Onze uitdaging is keer op keer onze toegevoegde waarde bewijzen. Daar hebben we de kennis en kunde voor maar ook hier zijn we continue op zoek naar nieuwe producten/oplossingen waar de Nederlandse markt om verlegen zit of waar wij onze toegevoegde waarde kunnen leveren. Verder denken klanten vaak in een eigen referentiekader. Wij zijn in de gelegenheid om oplossingen aan te dragen die wij in aangrenzende industrieën succesvol hebben toegepast.”

Brede oriëntatie

De hoofdreden voor Robert om Bedrijfskunde voor Technisch Professionals op te pakken was de brede oriëntatie van de opleiding. “Ik was al enige tijd van plan om een opleiding te gaan doen en mijzelf verder te ontwikkelen. BTP gaat niet zo diep op elk specifiek onderdeel van de bedrijfskunde in, maar wel ver genoeg om te triggeren.”

Leerpunten

Terugdenkend aan Bedrijfskunde voor Technisch Professionals staan voor Robert de volgende woorden centraal: breed georiënteerd, eindopdracht en persoonlijk leerdoel. De opleiding heeft hem getriggerd om na te denken over waarom hij iets op een bepaalde manier doet en of het beter kan.

“Uit bestaande denkpatronen stappen en de geleerde tools gebruiken in de dagelijkse gang van zaken is een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd tijdens de opleiding. Vaak draaien we op routine en denken dan; we doen dit al jaren lang op deze manier dus waarom zouden we daarvan afwijken?” Daarnaast heeft Robert ook veel geleerd van zijn mede deelnemers en hoe zij werken in hun eigen organisatie. 

Bewustwording

Dankzij Bedrijfskunde voor Technisch Professionals is Robert zich bewuster geworden van zichzelf en zijn manier van handelen. Zowel naar klanten als naar collega’s. Zijn omgeving geeft aan dat hij bewuster en duidelijker communiceert en moeilijke situaties minder/niet meer uit de weg gaat. Dit creëert duidelijkheid naar collega’s en klanten.

“Wat me vooral heeft verrast in de opleiding is de diversiteit van de lesstof en het enthousiasme van misschien wel #debestegroepooit.”

Robert is enthousiast over zijn deelname aan Bedrijfskunde voor Technisch Professionals: “Heb je een technische achtergrond en zoek je een opleiding welke je horizon verbreedt en waarin alle facetten van bedrijfsvoering voorbij komen, dan is dit een zeer goede keus. In de basis zijn de deelnemers technici en met name op het gebied van communicatie en presentatie valt veel te leren. Dóen!”

Robert in het kort

Jaar van afstuderen: 2020
Huidige functie: Sales Engineer
Wat is je passie: Koken, Grillmaster, Sport en in het bijzonder mountainbiken
Favoriete muziek: Metallica
Favoriet boeken: Bonita Avenue, Peter Buwalda en Made in Europe, Pieter Stienz
Jouw motto: “Als het niet kan zo als het moet, dan moet het maar zoals het kan.”
Inspiratiebron: Wetenschappelijk blad KIJK

Over Bedrijfskunde voor Technisch Professionals

Bedrijfskunde voor Technisch Professionals is een compacte opleiding voor vakspecialisten die zowel hun bedrijfskundige kennis als hun managementvaardigheden willen ontwikkelen. De lessen zijn in de avond, waardoor het goed te combineren is met een fulltime baan. Het programma duurt zes maanden. Lees hier meer over de opleiding

Gepubliceerd: 25 augustus 2020

Op de hoogte gehouden worden?

Elk kwartaal sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.